Om AlgGutten


AlgGutten är ett familjeföretag som grundades av Bo och Katy Bjurvald Gistedt 1999.

Idag drivs det fortfarande av grundarna, samt nästa generation Bjurvald Gistedt och en stor härlig familj med ambassadörer.

Namnet kom till då Bosse kallades för AlgGutten, av en norsk bekant, då vi själva använde alger som kosttillskott. 

Vi vill finnas som en stabil, okomplicerad samarbetspartner, oavsett om du är hundägare eller företagare. Våra produkter är av Premium och Superpremium-kvalitet. 

Vi strävar efter närproducerat foder med närproducerade råvaror av hög kvalitet och nära kontakt med våra leverantörer och kunder. Merparten av våra råvaror är svenska, men vi marknadsför inte svenska råvaror, eftersom det då kan  upplevas som falsk marknadsföring om produkten inte 100% är svensk.

Fodret tillverkas i Västergötland och finns idag hos återförsäljare runt om i landet, hos både hundcenter, hunddagis, rehab, zoobutiker och onlineåterförsäljare. 


Våra kunder

Våra kunder är kvalitetsmedvetna hundägare i alla former. Många kennlar har använt vårt foder i fler hundgenerationer, med fantastiska resultat. Högpresterande bruks- och agilityhundar kan vittna om ökad prestationsförmåga och snabbare återhämtning. Många sällskapshundar har bättre andedräkt och mindre tandsten utan dyra kosttillskott, och det finns mycket forskning kring Ascophyllum Nodosum, som är den verksamma algen i vårt foder..

Vi är stolta över vårt foder och hoppas att just Du vill prova. 


AlgGuttens förpackningar

Vi fokuserar på innehållet och kommer aldrig ha säckar med vackra bilder på. Tyvärr. Men bra för dig som tycker pengarna ska gå till bra råvaror istället. Och SNÄLLA DU, lämna våra säckar för återvinning som plastförpackning!  De plastförpackningar du sorterar ut blir råvara för nya plastprodukter. Det sparar olja och energi.  

Mycket av vårt godis förpackas i cellofan, som är en monoplast. Monoplast är lättsorterat för återvinningsstationerna och kan återvinnas oändliga gånger.

AlgGuttens lager och transporter

Vi anlitar enbart samarbetspartners med ett ordentligt miljöarbete. De som ansvarar för våra transporter ut till våra kunder inom Sverige arbetar alltid hållbart. De är miljöcertifierade och utbildade i sparsam körning, så kallad EcoDriving. Vi samfraktar dessutom allt som är möjligt med andra företag, för att göra vår klimatpåverkan så liten som möjligt.  AlgGutten är inte bara ett foder. Det är en livsstil. 

Med fokus på kvalitet och miljö vill vi skapa en härlig Vi-känsla och ett mervärde för hundägaren.